Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsentyypit uudistuvat vuonna 2018.

Uudet jäsenyydet jaetaan jäsenyyksiin, oheisjäsenyyksiin ja aktiivijäsenyyksiin. Tammikuusta 2018 alkaen yhdistykseen voi liittyä Jäseneksi, Tukijäseneksi tai Hopeajäseneksi. Viimeksi mainittu sisältää myös Retkikassan jäsenyyden.

Jäsenet voivat myös liittää perheenjäsenensä edullisemmin mukaan yhdistykseen. Samassa taloudessa asuva henkilö voi liittyä Perhejäseneksi, jolle ei lähetetä omaa jäsenlehteä tai jäsenpostia. Jäsen voi myös hankkia omalle lemmikilleen Lemmikkijäsenyyden.

10 aktiivisuuspistettä vuoden 2017 aikana keränneet voivat vuonna 2018 hankkia itselleen aktiivijäsenyyden, joka on tavanomaista jäsenyyttä edullisempi hinnaltaan. Tavoitteena on palkita aktiivisesta työstä yhdistyksen hyväksi. Tällöin jäsentyyppinä on joko Aktiivijäsen (normaali jäsenyys aktiivipistealennuksella), Tähtijäsen (Tukijäsen aktiivipistealennuksella) tai Kultajäsen (Hopeajäsen aktiivipistealennuksella).

Aktiivisuuspisteitä keräämään voi ilmoittautua Aktiivisuuspisteet 2017 -ketjuun yhdistyksen foorumilla, johon myös ilmoitetaan pisteiden eteen tehdyt toimet yhdistyksen hyväksi.

Pisteitä saa esimerkiksi osallistumalla foorumissa kommentoiden yhdistyksen päätöksentekoon (20 viestiä/piste), pitämällä yhdistyksen pöytää tapahtumassa (3h/piste), osallistumalla miittiin tai kokoukseen (1 piste), järjestämällä miitti tai Ginga-ohjelma conissa (1 piste), kirjoittamalla yhdistyksen julkaisuun (1 piste), kuvaamalla 10-20 valokuvaa yhdistyksen käyttöön, tekemällä palkintoja onnenpyörään (1-3 kpl/piste) tai oikolukemalla 2-5 artikkelia yhdistyksen julkaisuihin.

Aktiivisuuspisteet 2017 -ketjussa on listattuna lisää esimerkkejä, mistä pisteen voi saada. Esimerkkien lisäksi pistettä voi anoa myös jollain muulla yhdistyksen eteen tekemällään asialla, josta ansaitsisi mielestään pisteen.

Suomen Hopeanuoli-fanit ry pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, joten jokaisen jäsenen apu on tärkeää.