Oletko aina halunnut päästä suunnittelemaan omaa maskottia? Tykkäätkö piirtää Gingatyylisiä koiria ja suunnitella omia hahmoja? Tässä on elämäsi tilaisuus päästä näyttämään visuaaliset taitosi! Suunnittele Gingaconille oma maskotti, jota käytetään tapahtuman markkinoinnissa, esimerkiksi julisteissa, bannereissa, kylteissä ja käsiohjelmassa. Voittajalle on tiedossa palkinnoksi peräti kolme lippua itse tapahtumaan. Eli sinulle ja kahdelle ystävällesi!

Kilpailun deadline on 30.9.2015. Lähetä valmis työ osoitteeseen: affaokami(ät)hotmail.com nimellä maskottikilpailu/oma nimimerkki.

Ohjeet kilpailuun:

1. Hahmon on oltava itse keksitty, gingamainen koiraeläin tai furry. Tyylin olisi suotavaa olla sarjakuvamainen.

2. Hahmon on oltava asiallinen ja kuvastettava tapahtuman positiivista henkeä. Hahmossa voi ilmetä asennetta (esim. arpia) mutta se ei saa olla olemukseltaan liian synkkä, seksuaalinen tai pelottava.

3. Itse työn tulee olla PDF-tiedosto ja sen resoluution on oltava 300 dpi. Jos et osaa itse asettaa resoluutiota, niin AD muokkaa tiedoston painokelpoiseksi.

4. Tyyli ja tekniikka on vapaa. Jos päädyt tekemään työn käsin, niin skannaa lopputulos ja tarkista, että sen resoluutio on tarpeeksi korkea. Tähän saat tarvittaessa apua AD:ltä.

5. Jos teet työn käsin, niin älä piirrä hahmoa värilliselle paperille, ruutu- tai viivapaperille. Älä tee värityksestä liian hailakkaa.

6. Hahmo on mustavalkoinen. Ulkoasu rakentuu mustavalkoisesta teemasta, joten maskottiin ei tule ollenkaan värejä. Voit kuitenkin käyttää tehosteena rasteria, viivoja yms. elementtejä.

7. Älä tee täydellistä gingatyylin kopiointia, vaan käytä omaa visuaalista taitoa. Haluamme saada oman tyylin näkyviin. Älä myöskään piirrä hahmoa läpi tai kopioi toisten taidetta!

8. Tee hahmo valkoiselle taustalle, ellet osaa tehdä hahmoa taustattomalle pohjalle. Jos teet hahmon taustattomalle pohjalle, niin käytä tiedostomuotona TIFFiä.
 
9. Tiedostojen lähettämiseen suositellaan käytettävän joko Dropboxia tai WeTransferia. WeTransfer on helppo ja ilmainen palvelu isojen tiedostojen siirtämiseen: www.wetransfer.com/ klikkaa kohtaa add files -> lisää tiedosto -> lisää vastaanottajan sähköpostiosoite ja oma mailisi.

Siinä ohjeet kilpailuun. Onnea matkaan kaikille osallistujille! :)