Vuoden 2024 Gingaconiin haetaan taidekujalaisia!
Taidekujahaku on avoinna 1.6.-31.8.2024.

Tapahtumamme kohdeyleisön huomioiden asetamme valinnoissa etusijalle järjestyksessä Hopeanuoli-, koiraeläin- sekä eläintaidepainotteisia teoksia tarjoavat kuva- ja kädentaitajat. Vuoden 2024 Gingaconin teemana on pelit, joten kyseisen teeman mukaisen taiteen tarjoaminen katsotaan niin ikään eduksi. Vastaanotamme kuitenkin lämmöllä aivan kaikenlaiset hakemukset laidasta laitaan, ja käytössämme on myös ensikertalaiskiintiö.

Tapahtumassamme on sallittua myydä niin originaaliteoksia kuin fanitaidettakin. Myynnissä voi olla esim. printtejä, tarroja, avaimenperiä, pinssejä, pehmoleluja, kirjanmerkkejä tai muita kädentaitoja.

Taidekujalaisten edut

Pöytäpaikan hinta sisältää yhden rannekkeen (ilmainen sisäänpääsy) Gingaconiin sekä pääsyn tapahtuman Green roomiin. Taidekujalle pöytäpaikkaa hakeva myyjä voi varata muille pöydänpitäjille rannekkeen (20 €/kpl) tapahtumaan. Pöydänpitäjät saavat räätälöidyn badgen. Taidekujalaiset ovat esillä tapahtuman painetussa ohjelmalehdessä, nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Säännöt

  • Gingacon on kaikenikäisten tapahtuma, joten K18-materiaalin myyminen ei ole sallittua.
  • Kirpputorimainen käytettyjen tavaroiden myyminen ei ole sallittua.
  • Teosten tulee olla 100 % itse piirrettyjä ja tuotettuja. Taide ei saa olla läpipiirrettyä, jäljennettyä tai suoraan mallista kopioitua, eikä esim. mangakirjasta kopioiduista kuvista tehtyjen korujen myyminen ole sallittua.
  • Kaikenlaiset AI-teknologiaa (tekoälyohjelmistoja) hyödyntäen luodut tuotokset ovat jyrkästi kiellettyjä.
  • Muiden henkilöiden tekemien teosten myymiseen tarvitaan tekijän kirjallinen lupa, josta löytyy allekirjoitus, päiväys ja nimenselvennös.

Ohjeita taidekujahakuun

Haku vuoden 2024 Gingaconin taidekujalle tapahtuu tältä sivulta löytyvän hakukaavakkeen kautta, ja valinnat ovat portfolio-perusteiset. Portfolio saa olla varsin vapaamuotoinen, mutta sen olisi hyvä olla tiivis, asiapitoinen ja sisältää kohtuullinen määrä kuvallisia työnäytteitä (mieluusti niin teoksista kuin valmiista myyntituotteista, jos mahdollista).
Hakukaavakkeeseen tulee lisätä linkki varta vasten laadittuun, verkosta löytyvään portfoliotiedostoon (tiedostoa ei ole mahdollista lähettää hakukaavakkeen kautta) tai portfolio-verkkosivustolle (pelkkää linkkiä someprofiiliin, esim. Instagram-tilille, ei kelpuuteta).

Ellei taidekujalainen halua tulla esitellyksi Gingaconin ohjelmalehdessä, nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa omalla nimellään, voi hän (mahdollisine pöytäkavereineen) ilmoittaa myös nimimerkin, jota haluaa itsestään käytettävän.

Taidekujalaisten esittelyn yhteydessä julkaistaan myös tiivis esittelyteksti kustakin myyjästä. Sen sisällön tulee olla lyhyt, ytimekäs kuvaus taiteilijasta ja tuotannosta vapain sanoin kolmannessa persoonassa (hän-muodossa).

Vaaditun esittelykuvan mittasuhteen tulee olla 1:1, kuvan minimikoko 1080 × 1080 px ja sen resoluution on oltava 300 dpi, esittelykuvia käytetään niin ikään Gingaconin julkaisuissa taidekujalaisten esittelyn yhteydessä. Esittelykuva saa olla esim. valokuva, taiteellinen omakuva tai logo. Kuvatiedosto on mahdollista lähettää suoraan hakukaavakkeen kautta, tiedostomuodon tulee olla JPG tai PNG.

Ensikertalaiskiintiöllä tarkoitetaan, että ellei hakija ole ennen päässyt myymään etenkään Gingaconin, tai suuremmissa määrin muidenkaan tapahtumien taidekujille, otetaan asia huomioon valintoja tehtäessä. Otamme mielellämme mukaan myös uusia ja aloittelevia taidekujalaisia!

Lisätiedot

Pöytäpaikan hinta on 25 € (sisältää rannekkeen). Pöytäpaikan hinta on kahdelle pöydänpitäjälle 45 € ja kolmelle 65 € (eli taidekujalle pöytäpaikkaa hakeva myyjä voi varata muille pöydänpitäjille rannekkeen tapahtumaan hintaan 20 €/kpl). Pöytäpaikan hinta henkilökunnalle ja lipun jo ostaneille on 10 €. Pöytäpaikan maksun eräpäivä on 31.10.2024, ja taidekujavastaava huolehtii myös maksutietojen toimittamisesta taidekujalle valittujen myyjien ollessa selvillä.

Vuoden 2024 Gingaconissa tarjolla olevien pöytien mitat ovat 80 cm × 140 cm.

Valinnat

Taidekujahaku käydään 1.6.-31.8.2024 välisenä aikana, ja hakijoihin ollaan yhteydessä sähköpostitse mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

Onko sinulla kysyttävää taidekujavastaavalta?
Ota yhteyttä: taidekuja[at]gingacon.com tai virva.pelttari[at]gmail.com

TaidekujahakemusPowered by BreezingForms

Download Free Joomla Templates by vonfio.de