Suomen Hopeanuoli-fanit ry järjestää Hopeanuoli-teemaan liittyvää monipuolista harrastustoimintaa, kuten tapahtumia, tapahtumaohjelmaa ja yhteisiä projekteja. Kaikki jäsenet voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Jäsenet saavat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen yhdistyksen nettisivuille ja pääsevät täten foorumille, jossa toiminnan suunnittelu pääasiassa tapahtuu.

Tapahtumat

Yhdistyksen merkittävin oma tapahtuma on Gingacon, joka on kaikille avoin animeen, mangaan ja eläintarinoihin keskittyvä tapahtuma. Gingacon järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Gingaconin lisäksi yhdistys järjestää myös pienempiä tapahtumia, joista osa on kaikille avoimia ja osa pelkästään jäsenille. Yhdistys on esimerkiksi vuonna 2013 järjestänyt jäsenilleen juhlat, kun 100 jäsentä saatiin kasaan, ja vuonna 2021 yhdistys järjesti kaikille avoimen virtuaalisen lemmikkinäyttelyn.

Jäsenten kesken järjestetään myös miittejä. Yhdistys on muun muassa järjestänyt ravintola-, kylpylä- ja askartelumiittejä. Myös yhdistyksen Discord-palvelimella järjestetään etämiittejä, joissa ohjelmana on ollut mm. levyraateja ja piirtelyä.

Tapahtumaohjelma

Yhdistyksemme osallistuu myös mahdollisuuksien mukaan muiden järjestämiin tapahtumiin. Usein osallistumme tapahtumiin infopöydän tai Ginga Roomin muodossa, ja mukanamme on lähes aina Hopeanuoli- tai Weed-onnenpyörä. Ginga Room on tila, jonne järjestämme mahdollisuuksien mukaan monenlaista ohjelmaa, kuten pelejä, askartelua ja kilpailuja. Yleensä Ginga Roomissa on Ginga-kirjasto ja piirtopiste. Kaikki jäsenet voivat osallistua tapahtumaohjelman järjestämiseen, kuten Ginga Roomin pitämiseen. Jäsenemme voivat myös halutessaan pitää tapahtumissa paneeleita ja luentoja.

Yhteiset projektit

Yhdistyksen Tähdenlento-jäsenlehti ilmestyy kahdesti vuodessa, ja sen tekoon saavat kaikki halukkaat osallistua. Lisäksi jäsenet saavat Jäsenpostia, jossa ajankohtaisten tiedotteiden lisäksi on myös kaikenlaista mukavaa sisältöä jäsenten mieliksi. Kaikki jäsenet saavat halutessaan tehdä Jäsenpostiin sisältöä, kuten esimerkiksi puuhatehtäviä, piirroksia ja erilaisia kirjoituksia.

Jäsenet voivat myös yhdessä toteuttaa erilaisia kannatustuotteita, kuten keräilykortteja, kalentereita, värityskirjoja ja kaikkea mitä mieleen tulee. Myös muunlaisia projekteja on mahdollista toteuttaa, kuten vaikka näytelmiä, musikaaleja, näyttelyitä... Vain mielikuvitus on rajana!