Koronapandemia on aiheuttanut haasteita kaikille ihmisille, myös yhdistyksille. Pandemian vuoksi emme ole voineet järjestää Gingaconia ja miittejä, emmekä myöskään ole voineet vierailla muissa coneissa. Tämä on ollut todella harmillista, mutta emme suinkaan ole hiljaa alistuneet kohtaloomme, vaan olemme yrittäneet keksiä, mitä kaikkea muuta voisimme tehdä kokoontumisrajoituksista huolimatta.

Pandemian aikana olemme siirtäneet fokuksen sosiaaliseen mediaan. Instagramin puolella olemme pitäneet säännöllisesti livevideoita, joiden juontajana on toiminut Tina. Liven aikana jäsenet ja myös ulkopuolisetkin kiinnostuneet voivat kirjoittaa kysymyksiä ja toiveita, joihin vastataan liven aikana. Livet ovat olleet oikein mukavia seurattavia, ja ne voi myös katsoa jälkikäteen Instagram-tililtämme.

Olemme aktivoituneet myös Facebookin puolella. Julkaisemme tuttuun tapaan juhlapäivinä juhlakuvia, mutta jo pidemmän aikaa olemme julkaisseet jokaisena tiistaina jonkin keskustelua herättävän kuvan. Kuvissa on esimerkiksi kysytty kumpi hahmoista voittaisi taisteluissa, mitä mieltä olet tietystä sarjasta tai hahmosta, ja niin edelleen.

Facebookissa järjestettiin myös 15.1. - 15.2. virtuaalinen lemmikkinäyttely, joka oli avoin kaikille lemmikeille ja myös yhdistyksen ulkopuolisille. Tarkoituksena oli järjestää kivaa ja turvallista toimintaa myös koronan aikaan.

Virallisilla sivuillamme on olemassa Puuhanurkka, johon on viime aikoina lisätty uusia testejä ja tehtäviä. Puuhanurkan sisällöstä osa näkyy pelkästään jäsenille. Lisäksi juuri nyt on meneillään kysely, jossa kartoitetaan, mitä ihmiset toivoisivat yhdistykseltä tulevaisuudessa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Urumin kauppaan!

Kaikenlaisten projektien suunnittelu ja toteutus jatkuu normaaliin tapaan. Värityskirja on jo hyvässä vaiheessa, ja siihen on valmistunut jo monta hienoa kuvaa. Otamme silti yhä uusia piirtäjiä mukaan. Jos värityskirjan teko kiinnostaa, kannattaa suunnata foorumille! Foorumilla on myös pitkään suunniteltu Hopeanuolen virallisen 80-luvun lautapelin suomentamista. Tämä projekti on nyt loppusuoralla, ja virallisten kuvien tilalla on käytetty fanitaidetta. Lautapelien painatuksesta on jo kysytty tarjousta painotalolta, joten peli saattaa olla tilattavissa hyvinkin pian. Haluaisimme myös kovasti tehdä uuden sarjakuviin keskittyvän Tiikerikoira-lehden, sarjiksen piirtäjiä on vain harmittavan vähän! Jos sarjiksen teko kiinnostaa, voi tähänkin projektiin osallistua foorumilla.

Tähdenlento ja Jäsenposti edistyvät myös normaaliin tapaan. Jäsenille on jo lähetetty yksi Jäsenposti tänä vuonna, ja vuoden ensimmäinen Tähdenlento on taitossa. Ensi vuoden jäsenlehtien teemoista voi yhä äänestää foorumilla 3.5. asti.

Yhdistyksen kokoukset on pidetty etänä Discordissa, kevätkokous on siellä sunnuntaina 11.4. klo 15.

Olemme myös suunnittelemassa videopuhelumiittejä Discordiin! Myös tekstimuotoisia miittejä on mahdollisesti tulossa. Pitäkää sometilejämme silmällä, sillä ilmoitamme tulevista Discord-miiteistä etukäteen.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvosana 4.33 (3 arvostelua)

Aika moni on ollut melko hämmentynyt siitä, miten retkikassa käytännössä toimii. Perusidea lienee jo sentään selvä: kassan jäsenet keräävät rahaa voidakseen järjestää ja osallistua enemmän rahaa vaativiin miitteihin, lähteä esimerkiksi porukalla pohjoiseen mökille tai tehdä Ginga-fanien kesken ulkomaanreissun.

Kassan rahat sijaitsevat fyysisesti yhdistyksen tilillä, mutta ne on korvamerkitty kunkin retkikassalaisen käyttöön sen mukaan, minkä verran kukin tekee hommia kassan varainkeruun eteen. Eli omasta aktiivisuudesta on itselle hyötyä.

Kassaan maksettava 10 euron osuus jäsenmaksusta (jos liittyy retki-, pronssi-, hopea- tai kultajäseneksi) menee retkikassan yleisvaroihin, joita voidaan käyttää kassalaisten yhteisten varainkeruuprojektien kulujen, kuten paino- tai materiaalikulujen hoitamiseen. Tällä hetkellä kassalla on yleisvaroja vajaat sata euroa vuosina 2018 ja 2019 maksetuista retkikassan jäsenmaksuista.

Yleisvarojen käytöstä päättää kassan toimikunta, jonka nimeää hallitus. Sinne on parhaillaan haku käynnissä yhdistyksen foorumilla.


Mitkä ihmeen retkipisteet?

Retkipisteiden määrä kertoo, paljonko rahaa tietty kassan jäsen on koonnut retkikassaan ja paljonko hänellä on siis käytettävissään. Yksi piste vastaa kymmentä euroa.

Käytännön esimerkki:

Olkoon lähtötilanne, että retkikassassa on 5 keksittyä Hopsu-fania, jotka ovat kaikki maksaneet 10 euroa retkijäsenyydestään, mistä kertyy yleisvaroihin 50 euroa. Pistevaroja ei ole. Tilanne on siis seuraavanlainen:

Retkikassan yleisvarat: 50 euroa
Retkikassan pistevarat: 0 euroa

Retkipisteet:

Ben-fani: 0 pistettä
Cross-fani: 0 pistettä
Gin-fani: 0 pistettä
Riki-fani: 0 pistettä
Smith-fani: 0 pistettä


Ben-fani ehdottaa, että tehdään varainkeruumielessä värityskirja. Cross-fani ja Riki-fani osallistuvat projektiin piirtäjinä, Gin-fani hoitaa lehden taittamisen ja Ben-fani materiaalien kokoamisen ja painotarjousten kilpailutuksen ja tekemisen. Smith-fani ei ota projektiin osaa. Lehteä painetaan pieni erä ja mustavalkoisena se kustantaa 35 euroa. Summa maksetaan retkikassan yleisvaroista ja saadaan 100 kpl värityskirjalehtisiä, jotka myydään 5e/kpl. Lehdet ovat myynnissä yhdistyksen pöydällä ja Hopeapuodissa muutaman kuukauden, kunnes ne on kaikki myyty. Niiden tuotto on 500 euroa ja se jaetaan mukana projektissa olleiden neljän kassan jäsenen kesken, 125 euroa per nuppi.

Retkikassaan ei ole mahdollista sijoittaa alle 10 euron suuruista summaa, joten 5 euroa jokaisen osuudesta palautuu yhdistyksen käyttöön. Näin ollen retkikassan pistevaroihin tulee 480 euroa, retkikassan yleisvarapuoli hyötyy projektista 20 euroa ja jokainen mukana ollut retkikassalainen saa 120 euron edestä retkipisteitä eli 12 pistettä. Projektin jälkeen tilanne on tämä:

Retkikassan yleisvarat: 35 euroa (jäljelle jääneet 15 euroa + 20 euroa)
Retkikassan pistevarat: 480 euroa

Retkipisteet:

Ben-fani: 12 pistettä
Cross-fani: 12 pistettä
Gin-fani: 12 pistettä
Riki-fani: 12 pistettä
Smith-fani: 0 pistettä

Smith-fanille pisteitä ei kerry, koska hän ei osallistu projektiin.


Toinen esimerkki:

Retkipisteitä on koottu jokunen vuosi ja nyt myös Smiht-fani on ollut aktiivinen. Hän on taitava leipomaan ja järjestänyt pullamyyjiä yhdessä kaverinsa Riki-fanin kanssa, joilla he ovat tienanneet retkikassaan 300 euroa, eli 150 euroa kumpikin eli 15 retkipistettä. Leivontatarvikkeisiin he saivat kassan yleisvaroista 20 euroa.

Cross-fani ja Gin-fani puolestaan ovat järjestäneet ahkerasti arpajaisia ja koonneet sillä 200 euroa. Näin ollen kummankin pistesaalis on kasvanyt kymmenellä pisteellä. Ben-fani on ollut kiireinen, eikä ole ottanut osaa projekteihin, joten hänen pistesaaliinsa on ennallaan.

Retkikassan yleisvarat: 15 euroa
Retkikassan pistevarat: 980 euroa

Retkipisteet:

Ben-fani: 12 pistettä
Cross-fani: 22 pistettä
Gin-fani: 22 pistettä
Riki-fani: 27 pistettä
Smith-fani: 15 pistettä

Eli nyt tuosta 980 euron summasta Ben-fanin osuus on 120 euroa, Cross-fanin 220 euroa, Gin-fanin 220 euroa, Riki-fanin 270 euroa ja Smith-fanin 150 euroa.

Retkikassalaiset päättävät lähteä hiihtolomalla mökille, joka maksaa 80 euroa per henki. Sinne mennään Ben-fanin autolla ja polttoainekulut ovat 50 euroa, jotka tasataan koko porukan kesken - eli 10 euroa per henki.

Näin ollen reissun kustannukset ovat 90 euroa, eli reissulle osallistuminen edellyttää yhdeksää retkipistettä. Retkikassalaiset päättävät toteuttaa reissun. 400 euron hintainen mökki maksetaan yhdistyksen tililtä ja Ben-fanille hyvitetään polttoainekulut bensakuittia vastaan. Jokaiselta retkikassan jäseneltä vähennetään 9 pistettä.

Reissun jälkeen tilanne on tämä:

Retkikassan yleisvarat: 15 euroa
Retkikassan pistevarat: 580 euroa

Retkipisteet:

Ben-fani: 3 pistettä
Cross-fani: 13 pistettä
Gin-fani: 13 pistettä
Riki-fani: 18 pistettä
Smith-fani: 6 pistettä


Keväällä retkikassalaiset päättävät lähteä risteilylle, jonka hinta on 40 euroa. Näin ollen osallistuminen vaatii 4 pistettä. Kaikki muut paitsi Ben-fani voivat käyttää pisteitään risteilyyn - Ben-fani voi halutessaan maksaa 10 euroa matkasta itse yhdistyksen tilille saadakseen puuttuvan pisteen, jolloin hänkin pääsee mukaan.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvosana 3.17 (6 arvostelua)

Suomen Hopeanuoli-fanit ry toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta 2019!

Animaatio © SaQe

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvosana 3.00 (2 arvostelua)

Suomen Hopeanuoli-fanit ry toivottaa kaikille oikein hyvää ja hauskaa joulua!

Kuva © SaQe

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvosana 3.50 (3 arvostelua)

Kynnys jäsenlehteen kirjoittamiseen voi olla suuri. Ei ehkä keksi aihetta, josta kirjoittaisi, ei tiedä mistä aloittaisi tai kehen ottaa yhteyttä, kenties kirjoitustaidotkin ovat ruosteessa. Ei hätää, Tähdenlentoa varten etsitään aina uusia, monipuolisia juttuja, jotka voisivat kiinnostaa kohderyhmäämme.

Tarvittaessa päätoimittaja neuvoo kirjoitusprosessissa ja voi tehdä kirjallisen haastattelun aiheestasi, jos vapaamuotoinen kirjoittaminen on hankalaa. Oikoluemme myös valmiit tekstit ainakin kerran kirjoitusvirheiden varalta, joten sinun ei tarvitse olla mikään äidinkielen maisteri. Päätoimittajan kanssa voit keskustella artikkeliin toivotuista kuvituksista, yleisilmeestä, ja siitä mihin numeroon juttu tulisi. Julkaisemme 2 numeroa vuodessa ja niille on yleensä varattu paljon artikkeleita etukäteen. Mukaan kuitenkin voi mahtua tilaisuuden tullen jo heti seuraavaan numeroon, riippuen toki jutun aiheestakin, sillä lehdillämme on aina jokin teema (johon kaikkien juttujen ei toki tarvitse liittyä).

Mistä sitten voisit kirjoittaa? Lukijamme ovat kiinnostuneita tietenkin Hopeanuolesta ja muusta Takahashin tuotannosta, sekä muista eläintarinoista, oikeista koirista ja eläimistä, piirtämisestä ja askartelusta. Tutustuitko sarjaan erikoisella tavalla? Millainen fani sinä olet? Osaatko kertoa jostain harvinaisesta oheistuotteesta tai Takahashin lyhyttarinasta? Onko sinulla sarjakuva, roolipeli, blogi tai tarina, josta haluaisit kertoa? Onko sinulla tietyn rotuinen koira tai muu erikoinen lemmikki, tai jokin eläimiin liittyvä harrastus? Kenties sinulla on askarteluvinkkejä tai osaat tehdä gingamaisia testejä? Kaikilla on varmasti jotain annettavaa lehdelle ja autamme mielellämme ujompia kirjoittajia. Aikaisempiin numeroihin kannattaa tutustua ja silmäillä millaisia juttuja niissä on ollut. Mikäli et keksi kuin vähän kirjoitettavaa aiheesta voi artikkelin mahdollisuuksien mukaan yhdistää jonkun toisen artikkelin mukaan. Kirjoitusaiheita voi toki myös pelkästään ehdottaa meille!

Jotain rajoituksia meillä toki on aiheiden suhteen. Esimerkiksi lukijamme pitävät animaatioista, mutta moni ei välttämättä pidä vain ihmisistä kertovista animaatioista. Hopeanuoli on koirasarja, mutta sen lukijoita tuskin kiinnostaa chihuahuan rotuesittely. Poikkeuksia voimme tehdä jos juttu on oikein kiinnostavasti kirjoitettu ja lehdessämme on jäljellä paljon tilaa, mutta erikoisempien aiheiden kanssa on hyvä varautua kieltävään vastaukseen.

Osallistuakseen lehden tekoon sinun ei tarvitse olla jäsen. Jos artikkelisi julkaistaan tulet saamaan kyseisen lehden ilmaiseksi.

Myös piirrokset, puuhatehtävät yms ovat tervetulleita!

Yhdistystä myös kutkuttaisi uuden Tiikerikoira-lehden teko! Kyseinen lehti julkaistiin yhdistyksen alkuajoilla ja se sisälsi Hopeanuoleen liittyviä fanisarjakuvia. Yhdistys julkaisisi mielellään uuden numeron, mutta sitä varten tarvitaan sarjakuvantekijöitä.

Voit ottaa asian tiimoilta yhteyttä: tahdenlento[at]hopeanuolifanit.fi tai naravox[at]gmail.com

Kirjoittelemisiin, terveisin Tähdenlennon päätoimittaja Nara

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvosana 5.00 (2 arvostelua)